Top-choice parketvloeren

col 6500

Lamelparket en multiplanken

Deze vloeren bestaan uit een samenstelling van twee producten. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld voor het “zwevend” (verhuisbaar) plaatsen. Lamelparket is opgebouwd uit 3 lagen: een toplaag van 3 á 4mm hardhout met daaronder twee lagen  van vurenhout. De verschillende lagen staan haaks op elkaar en zijn onder hoge druk met elkaar verlijmd. Bij multiplanken wordt een toplaag van 3 tot 6mm gebruikt en is de onderzijde gemaakt van berken multiplex. Beide vloeren zijn door hun opbouw zeer stabiel zeker in vergelijking met massieve planken. Van een parketvloer zien wij alleen de bovenkant, de toplaag bepaalt dus het aangezicht. Lamelparket en multiplanken zijn door hun opbouw betrekkelijk voordelig omdat alleen voor de bovenlaag ‘duurder’ hout wordt gebruikt.

Deze parketvloeren worden standaard voorzien van een mes en groef verbinding. Hierdoor is zijn deze vloeren redelijk eenvoudig zelf te plaatsen. Alles wat u nodig heeft, goede leginstructie, een zaag, wat afstandblokjes, een slagijzer en een hamer.

Lamelparket en multiplanken zijn in de fabriek al kant en klaar afgewerkt en na het plaatsen dus klaar voor gebruik. Top-choice heeft ook in zijn collectie een aantal onbehandelde vloeren die u desgewenst naar eigen smaak kunt afwerken.

Top-choice gebruikt voor zijn lamelparket en multiplanken alleen het beste eiken. Deze duurzame houtsoort heeft zich door de eeuwen al bewezen en kan eenvoudig worden behandeld in verschillende kleuren. Onze vloeren worden in fabriek voorzien van een olie afwerking die gekozen kan worden in naturel of wit. Daarnaast kan de vloer ook gerookt worden geleverd. Hierdoor krijgt de vloer bij een naturel olie een donker bruine uitstraling en afgewerkt met een witte olie zal de vloer een intense grijs kleur krijgen. Door het hout te sorteren op kleur en noesten kunt u als consument kiezen welke uitstraling het beste past bij uw persoonlijke sfeer en smaak. In onze standaard collectie kennen wij eiken country, eiken rustiek, eiken natuur en eiken select.

Voordelen van Lamelparket en multiplanken.

  • Geringe werking ten opzichte van massieve vloeren.
  • Eenvoudig zelf te plaatsen.
  • Voordeliger dan massieve vloeren.
  • Met een dikte van 15mm prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en/of koeling.

 

© Top-choice 2017 Top-choice